Lindab levererar till IFU Arena i Uppsala

Foto: Lindab
Foto: Lindab

IFU Arena är Uppsalas nya arena för innebandy och friidrott. En anläggning där såväl träning som tävling ska kunna pågå året runt. Till anläggningen, som beräknas stå klar i juni 2016, levererar Lindab ett flertal olika produktsystem.

– Detta är en av våra största leveranser av pelare, bjälklag och läktare i limträ, säger Pelle Olsson, på Martinsons, som svarar för leveransen av stomme, tak och läktare till arenabyggnaderna.

När arenan är fullsatt tar den in 2880 personer, och lägg till en bra och spännande innebandymatch så kan ljudprofilen bli ganska hög i den stora hallen.

– Lindabs breda, perforerade högprofil är den enda taklösning som klarar de ljudkrav som ställdes av NCC och beställaren. Det är också den lösning vi använt under en lång rad av år. Dessutom ser vi Lindab som en bra och väl fungerande samarbetspartner, säger Pelle Olsson.

Leveransen omfattar profil för över 20 000 kvadratmeter takyta för de två hallarna. Själva montaget utförs av Plåtmontage i Ljusdal. Vidare utför Upsala Plåtslageri montaget av anläggningens takavvattning med hjälp av Lindabs rännor och rör i 190 millimeters bredd.

Lindabs leverans omfattar cirkulära kanaler, detaljer, konstantflödesdon och ljuddämpare, liksom merparten av de rektangulära ljuddämparna, samt plåt, pg-lister, innerhörn, tätband med mera. Förutom RCW-don, ingår också DCS dysdon och GTI dysor. Dessutom tillkommer don för omklädningsrum, kontor, övriga offentliga utrymmen.