Klart för nytt badhus i Märsta

Bild: PP Arkitekter

Kommunledningen i Sigtuna kommun har presenterat planer för ett nytt badhus i kommunen. Det nya badhuset skall rymma fyra bassänger, varav huvudbassängen skall ha åtta banor. Den nya anläggningen placeras i direkt anslutning till det redan befintliga Midgårdsbadet och skapar därmed en anläggning som kan fungera året om.

Sigtuna kommuns nya badhus skall kunna ta emot 120 000 besökare per år. Placeringen av det nya badhuset vid det befintliga utomhusbadet, Midgårdsbadet, ska optimera användandet av personal och lokaler, dessutom kan den befintliga infrastrukturen samnyttjas. Den nya anläggningen uppgår till ca 4 000 kvadratmeter och skall rymma fyra bassänger, relaxavdelning och ett kafé som skall serva den nya anläggningen och utomhusbadet. Kostnaden för investeringen är beräknad till cirka 185 miljoner kronor.

Det nya badhuset skall ersätta den i närområdet befintliga badanläggningen Valsta simhall, som färdigställdes för cirka 40 år sedan. En upprustning av den befintliga anläggningen skulle innebära investeringar på ca 50 miljoner kronor. Det snart uttjänta badhuset i Valsta och en starkt växande befolkning, som dessutom är ung, gör att behovet av en ny större anläggning i kommunen är stort. Under 2011 och 2012 har det pågått ett utredningsarbete, under hösten 2012 påbörjas markarbeten och byggstart är beräknad till februari 2013. Det nya badhuset beräknas stå klart till hösten 2014.