Briggen gör förvärv i Malmö

Briggen har förvärvat ytterligare en fastighet på Jägersro i Malmö. Fastigheten, med beteckningen Nejlikebuketten 4, ligger i direkt anslutning till Inre Ringvägen, i förlängningen av Amiralsgatan.

Fastigheten har ett flertal sammanbyggda kontorsbyggnader i två plan och omfattar 6 560 kvadratmeter fördelat på ett tjugotal hyresgäster.

 Briggen äger sedan tidigare grannfastigheterna Nejlikebuketten 6 samt Sändaren 1, där Briggen för närvarande färdigställer Migrationsverkets nya Malmökontor. – Med förvärvet förstärker vi våra möjligheter att erbjuda våra kunder bra och kreativa arbetsmiljöer i ett kommunikativt starkt läge, säger Joakim Persson, affärsutvecklingschef på Briggen i ett pressmeddelande.

Investeringen i fastigheten uppgår till 89 miljoner kronor och tillträde sker i december 2012.

På Väla Södra, Helsingborg, har Briggen påbörjat nybyggnation av 2 450 kvm kontors- och lagerlokaler. Investeringen beräknas uppgå till 35 miljoner kronor och vara färdigställd under tredje kvartalet 2013. Den nya byggnaden är fullt uthyrd till Bravida som är kund hos Briggen sedan tidigare. 

Briggen har beslutat att vid nyproduktion och större ombyggnationer alltid miljöklassa byggnaden enligt Miljöbyggnad och EU GreenBuilding.