181 nya bostäder i Kiruna

Bild: Tirsén & Aili Arkitekter

Nu står det klart att Lindbäcks, på uppdrag av Nåiden Bygg, ska uppföra 181 bostäder fördelade över kvarter 7,8 och 9 mitt i centrum av nya Kiruna. Det innebär att Lindbäcks är uppe i leverans av 700 bostäder till Malmfälten bara under de senaste två åren.

 – Det känns väldigt roligt att vi får vara en del av omvandlingen till ett nytt centrum genom att leverera fler fina hållbara bostäder till Kirunaborna, och denna gång mitt i stadskärnan, säger Ellen Bäckman, projektutvecklare på Lindbäcks.

Kvarter 7,8 och 9 i nya Kiruna centrum består av gallerior, lokaler, kontor, garage och bostäder där Lindbäcks kommer att leverera en del av bostäderna. Nåiden uppför kvarteren genom ett samverkansprojekt tillsammans med byggherren LKAB. Kvarteren byggs som ersättning av funktion där tagare av kvarteren är Kirunabostäder som i slutänden kommer att äga och förvalta fastigheterna.

Projektet utförs i samarbete med Nåiden Bygg och i och med detta projekt summerar Lindbäcks kontrakt för nyproduktion av cirka 700 lägenheter i Kiruna och Gällivare/Malmfälten de senaste två åren, varav vissa pågående byggen och det senaste planerad byggstart i höst.