BoKlok till Simrishamn

Illustration av trädgårdssida med altan, BoKlok Majrovan i Simrishamn.

BoKlok, ett gemensamt boendekoncept från Skanska och IKEA, planerar för 17 nya rad- och parhus i Simrislund i utkanten av Simrishamn. Försäljningen kommer att starta under hösten 2019 och husen har beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

- Det är första gången vi bygger här i Simrishamn och vi är glada över att få vara med och utveckla ett redan omtyckt bostadsområde. Husen kommer säljas som bostadsrätter vilket blir ett bra komplement till de äganderätter som redan finns i området, säger Sofi Eriksson, projektledare på BoKlok.

Husen har 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Boendekostnad beräknas bli från 9060 kr per månad, för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen inomhus i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Sofi Eriksson.

De nybyggda husen kommer att kallas BoKlok Majrovan och likt alla bostäder från BoKlok fördelas de genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, planerad att hållas i Simrishamn i höst. Intresserade får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.