Nytt boende på Stenlidenvägen igång

Urban Blom, VD Eidar, Anna Eriksson, enhetschef för det nya boendet och Jonas Torstensson Affärschef Tommy Byggare tar ett första gemensamt spadtag på tomten

Längst in på Stenlidenvägen där asfaltsvägen tar slut och gångvägen genom Lextorpsparken tar vid har träd fällts och mark sprängts för att ge plats för ett nytt boende för personer med psykisk funktionsnedsättning. Det är tio lägenheter som ska byggas i två radhuslängor och kompletteras med en gemensamhetslokal och personalutrymmen.

- Det känns bra att vi är igång med bygget! Från början var boendet tänkt att placeras i området Galaxen men vi fick byta plats efter att geotekniska utredningar visat att platsen inte var tillräckligt stabil att bygga på. Det känns riktigt bra att vi snabbt kunde tänka om och detta läget blev om inte ännu bättre, med naturen precis inpå knuten, säger Urban Blom, VD Eidar.

Anna Eriksson som kommer bli enhetschef för det nya boendet håller med om att placeringen av boendet blev väldigt bra.

- Det känns jättebra att vi äntligen är igång, vi ser fram emot detta. Läget känns verkligen jättebra och det är fantastiskt med skogen runtomkring.

Boendet som kommer byggas i trästomme och med ytterväggar i stående träpanel beräknas stå klart i slutet av 2020.