Säkert arbete på hög höjd med Layher Uni-Roll

Bild: Layher.
Bild: Layher.
Bild: Layher.

En kontinuerlig utvecklingen pågår hos ställningstillverkaren Layher. Inom sortimentet rullställningar finner kunderna enkla och snabbmonterade ställningar, som också är säkra och smidiga att använda, även på hög höjd. Modellen Uni-Stair, har gedigna trappor som tillträdesled, vilket betyder en stabil upp- och nergång. Montering utförs säkert tack vare P2-montagebyglar. En metod som gör det möjligt att förmontera skyddsräcken på nästa bomlag innan du beträder det.

Redan på 1950-talet producerade Layher en av marknadens första rullställningar. Genom ständig utveckling och förbättring uppfyller Layher Uni-Roll dagens höga krav på säkerhet, vilket också verifieras av typkontrollintyg från svenska RISE och nöjda yrkesarbetare. Rullställningarna i Layhers sortiment är konstruerade för proffs som utför tillfälliga arbeten på hög höjd, både inom- och utomhus.

Flexibilitet i bredd, längd och höjd

Vilken typ av ställning du väljer beror på arbetssituation. Vid arbete från högre höjder väljs med fördel någon av Layhers rullställningar i Uni-Roll-sortimentet. De 5 olika modellerna finns i två olika plattformsbredder och två olika plattformslängder. Möjligheterna är många då arbetsplattform kan beställas från 1,80 x 0,75 meter, till så stor som 2,85 x 1,45 meter. Rullställningarna är flexibla och kan byggas upp till tolv meters plattformshöjd, vilket täcker de vanligaste grundbehoven. Eftersom fallskyddsräcken monteras runt plattformen kan du alltid känna dig trygg under ditt arbete. Plattformens sparklister förhindrar att exempelvis verktyg som burits upp inte faller ner.

Itex Rental hyr ut maskiner och utrustning till yrkesarbetare som målare snickare elektriker, VVS:are, fönsterfirmor och takläggare. Itex har länge arbetat med Layhers ställningsprodukter. - De flesta kunder som hyr våra ställningar talar om vad de ska göra och arbeta med. Vi kommer fram i samråd med kunden om vilken ställning som passar bäst för just det jobbet. Vid högre ställningar upp till 12 meter, hänvisar vi till rullställningen Uni-Wide, 1,45 x 2,85 meter för dess stabilitet, berättar Mikael Isaksson, Driftchef på Itex Rental.

Invändig tillträdesled och färgmärkta komponenter

Stegramar utgör ställningens sidor och vald tillträdesled snäpps fast som stegar eller trappor. Att välja invändiga trappor gör rullställningen ännu säkrare och arbetsmiljön smidigare när du behöver bära upp material och verktyg till arbetsplattformen. Per Hammar, teknisk chef på Layher förklarar fler särskilt fördelaktiga funktioner;

- Layhers rullställningarna är designade för att vara användarvänliga och robusta. Få komponenter och smarta detaljer som färgmärkta montageklor gör ställningarna lättanvända. Blått betyder diagonalstag, grått betyder horisontalstag och plattformarna har röda klor på den sida som monteras eller demonteras först. Klon är speciellt utformad för att förhindrar ofrivillig låsning och gör det lätt för en person att ensam montera och demontera. Dessutom har de rejäla hjulen en väl tilltagen diameter och en STOP-mekanism som centreras vid låsning. Som sagt, det är de små men smarta detaljerna som gör skillnaden. Det resulterar i att användaren alltid kan vara säker på att Layher Uni-Roll håller högsta kvalité och är tillverkad för yrkesmässigt användande.

Säker montering

En unik metod för säkert montage uppnås genom att använda av P2-monteringsbyglar. Med P2 monteras ramarna på ett sådant sätt att skyddsräckena på nästa bomlag sitter på plats innan man klättrar upp på det. P2 används även vid demontering. Dessutom innebär P2 att man lägger en plattform på varannan meter för att minimera höjden vid ett eventuellt fall.

- Layher har erbjudit monteringsmetoden P2 under många år och de proffs som monterat rullställning med denna metod får inte bara en tryggare arbetsmiljö utan också bättre ergonomi, förklarar Per på Layher.

Kvalitet och långsiktighet

Som alla Layhers ställningsprodukter håller Uni-Roll högsta kvalitet. Rullställningen är utvecklad för långsiktigt och hållbart bruk och ägande. Som användare kan du känna dig trygg vid arbete på en av marknadens allra säkraste rullbara ställningar, även på hög höjd.

Idag har Itex ett stort utbud av Layher i sin hyrpark; flertalet Uni-Roll och Zifa 75 hantverkarställning samt 3000 kvadratmeter SpeedyScaf, ramställning för fasad och villa.

- I vår bransch är det kundernas efterfrågan som styr vårt utbud. Våra kunder gillar Layhers ställningar och vi som uthyrningsföretag är nöjda med kvalitén. Ställningarna håller väldigt bra och vi kompletterar och nyanskaffar förvånansvärt lite ställningsmaterial. Och Layher Uni-Roll började vi med redan 1995, när kunderna efterfrågade byggställning för uthyrning, säger Mikael på Itex Rental.

Säkra ställningar från Layher

Layher tillverkar och utvecklar högkvalitativa och innovativa ställningssystem där säkerhet och effektiva lösningar är i fokus. Företaget, som har tillverkning i södra Tyskland, satsar stora resurser på att kontinuerligt förbättra och utveckla både produkter och tillverkningsprocesser. Dessutom är teknisk dokumentation, utbildningar och mjukvarustöd viktiga komplement till de typkontrollerade produkterna i stål och aluminium.

Vill du veta mer om säkra ställningssystem och rullställningar från Layher, läs mer på:

https://www.layher.se/products-page/rullstallningar/

https://shop.layher.se/foretag/rullstallning

https://www.layher.se/