Skanska konverterar kontorsbyggnad till lägenheter

Foto: Skanska

Skanska har tecknat ett kontrakt med bostadsutvecklaren Auratum Asunnot Helsinki Oy om att omvandla en gammal kontorsbyggnad i Helsingfors, Finland, till 146 bostäder. Kontraktet är värt omkring EUR 50 M, cirka 540 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det tredje kvartalet 2019.

Fastigheten i centrala Helsingfors byggdes på 1990-talet och har använts av det finska sändningsföretaget för radio och TV. Förutom lägenheterna kommer byggnaden med åtta våningar att ha utrymmen för affärsverksamheter. Det finns också ett gym, ett spa och andra fritidsanläggningar. Lägenheterna på översta våningen har egna terrasser.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 67 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 500 anställda under 2018.