Technical Manager rekryteras till Scandinavian XPO

Claes Kollstedt framför byggnationen av hall 2, Scandinavian XPO

I november 2020 kommer den 40 000 kvm stora mäss-, mötes-, event- och hotellanläggningen Scandinavian XPO vid Arlanda stå klar. I samband med etableringen tillträder Claes Kollstedt från Gröna Lund, tjänsten som Technical Manager, med övergripande ansvar för teknik och fastighet. Claes tillträder tjänsten i september 2019. 

– Att få möjligheten att vara med och utveckla en mäss-, mötes- och eventanläggning av internationella mått är en fantastisk utmaning! Ny teknik och moderna sätt att interagera med engagerade arrangörer, producenter och partners är ett sammanhang jag ser fram emot att få vara en del av, säger Claes.

Claes Kollstedt har lång erfarenhet av program- och eventverksamhet och kommer närmast från Gröna Lund där han haft rollen som Scenchef. Där har han arbetat med att utveckla Gröna Lunds scener till en av Stockholms självklara program- och eventarenor för både B2C och B2B. TV-produktioner, nationella / internationella konserter och företagsevent är några exempel på evenemang som Claes ansvarat för. 

Staffan Littmarck - VD på Scandinavia XPO – säger så här om rekryteringen:
– Jag är stolt och glad över att Claes valt att komma till oss. Claes har helt rätt erfarenhet och bakgrund då han vet vad som krävs för en stor mäss-, mötes- och eventanläggning som Scandinavian XPO. En viktig del i hans uppdrag är att se till att våra kunder får en smidig och lätt väg in i anläggningen.

Scandinavian XPO kommer tillsammans med Nordic Choice Hotels att erbjuda 470 rum under samma tak, och över 18 000 kvm utställningskapacitet i tre hallar inklusive entréytor och restauranger.

Scandinavian XPO etableras mitt i ett kommunikationsnav med flyg, regionaltåg och Arlanda Express till Arlanda samt regionaltåg, pendeltåg och bussförbindelser till Märsta. För bilister angörs Scandinavian XPO direkt via E4 där också ett par tusen parkeringsplatser finns tillgängliga.