I Kallhäll byggs det hållbart av HSB

Brf Trim byggs centralt i Kallhälls centrum.

HSB fortsätter sin satsning på hållbara och kostnadseffektiva bostäder som ska hjälpa unga att ta sig in på bostadsmarknaden. Den 23 september tas första spadtaget till brf Trim i Kallhäll.

- Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda våra yngre HSB-medlemmar bostäder som de har råd med utan att ge avkall på hållbarhet och miljö, säger Catherina Fored, VD HSB Norra Stor-Stockholm.

Intresset för brf Trim har varit över förväntan och i dagsläget är drygt hälften av lägenheterna sålda. Kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Emma Feldman (M), är med när det första spadtaget tas den 23 september.

- Jag är glad över att HSB fortsätter satsa på Kallhäll och gör det med hållbara och effektiva bostäder. Det här ger också fler unga möjligheten att äga sitt eget boende och starta en bostadskarriär, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla (M).

Brf Trim byggs enligt HSBs Future-koncept. Idén bakom konceptet är att bygga prisvärda bostäder med låg energianvändning, miljövänliga material och effektiviserad produktion. Huset kommer att få solceller och gröna tak och delar av arkitekturen återanvänds. För att matcha olika behov byggs lägenheterna i olika storlekar med störst fokus på rymliga ettor med sovalkov och treor i olika storlekar. Varje kvadratmeter utnyttjas maximalt med smart och öppen planlösning.