Exklusiva bostadsrättslägenheter i brf Arkö Park i Trosa

Bildkälla: Murman Arkitekter Brf Arkö Park ligger vid Trosaporten, tio minuters gångväg från centrala Trosa.

Text: Annika Wihlborg

I Trosa står trettiofyra bostadsrättslägenheter klara i juni i år. Brf Arkö Park byggs kring en helt ny park och lägenhetsstorlekarna varierar mellan ett och fyra rum och kök. Samtliga lägenheter har antingen balkong eller uteplats och några har även stora takterrasser.

Brf Arkö Park som ligger drygt tio minuters promenadväg från centrala Trosa, består av påkostade lägenheter med takhöjder på 2,90 meter. Somliga lägenheter har även walk-in-closet samt två badrum. I de fyra största och mest exklusiva lägenheterna finns det även en jacuzzi på de stora takterrasserna.

Fasader av grön limträpanel

Det är den lokala byggherren Conventor som står bakom brf Arkö Park. De har tidigare byggt brf Bokö Park i samma område. Brf Arkö Park har fasader av limträpanel i olika gröna nyanser. Kvarteret består av tre olika hustyper, fem hus är utformade som stadsvillor med terrasser ut mot gatan och två hus är utformade som loftgångshus med takterrasser. De boende kommer även att ha tillgång till en gemensam gård med lekplats, drivbänkar och utrymme för avkoppling och umgänge.

Faktaruta; Brf Arkö Park, nybyggnad av flerbostadshus i Trosa

Byggherre: Conventor Invest

Totalentreprenör: Byggmästarna i Nyköping

Arkitekt: Murman Arkitekter

Projektkostnad: miljoner kronor

Omfattning: 34 lägenheter

Tidsram: Byggstart september 2017, stod klart för inflyttning i juni 2019