Vård- och omsorgsboende byggs i Rinkeby av NCC och Micasa

Illustration: Winroth arkitekter AB

NCC och Micasa Fastigheter ska tillsammans uppföra ett nytt och modernt vård- och omsorgsboende med 90 lägenheter i stadsdelen Rinkeby i Stockholm.

Behovet av nya vård- och omsorgsboenden i Stockholmsregionen är stort. Det aktuella projektet kommer drivas som ett utvecklingsprojekt då det är först ut av totalt sju vård- och omsorgsboenden som Stockholms stad beslutat att Micasa Fastigheter ska bygga fram till 2030.

–Vi ser mycket fram emot att nu få starta projekteringen av ett nytt och modernt vård- och omsorgsboende i Rinkeby. Erfarenheterna från detta projekt kommer ligga till grund för kommande nyproduktion av övriga boenden som planeras runt om i Stockholm, säger Karl Frisell, projektchef på Micasa Fastigheter AB.

Projektet är en totalentreprenad som genomförs i så kallad partnering, där parterna innan byggstart tillsammans planerar, budgeterar och projekterar uppdraget i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget.

– Det är glädjande att vi får vara med och genomföra detta nya vård- och omsorgsboende i Rinkeby. NCC har lång erfarenhet av entreprenader där vi i samverkan med kunden och hittar de mest moderna, effektiva och långsiktigt hållbara lösningarna. Inte minst med tanke på den framtida driften av vårdverksamheten, säger Kim Tornell, affärschef NCC Building.

Den totala kostnaden för projektet arbetas fram mellan parterna under projekteringsfasen. Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden vid byggstart som är planerad till hösten 2020. Boendet beräknas stå klart för inflyttning under andra kvartalet 2022.