Ny VD på Liljewall

Niclas Sundgren tillträder som ny VD på Liljewall i januari 2020.

I januari 2020 tar Niclas Sundgren över som VD för Liljewall efter Per-Henrik Johansson. Niclas bär med sig ett stort kunnande och ett brett nätverk inom samhällsbyggnadssektorn. Han har lång erfarenhet av ledande befattningar i olika delar av branschen, senast som marknadsdirektör inom Ramboll.

- Niclas är rätt person att driva vår pågående utvecklingsresa vidare, säger Karl Palmberg, styrelseordförande på Liljewall. Vi arbetar med alltmer komplexa arkitekttjänster vilket innebär att Niclas erfarenheter från olika delar av branschen är av stor betydelse. Förutom ett starkt kontaktnät har han med sig arkitektur, teknik och industriellt byggande på en internationell marknad, säger Karl Palmberg, styrelseordförande på Liljewall.

Niclas, som är bekant för många inom Liljewall efter sina tidigare år som medarbetare, och som ledamot i styrelsen för Leif Blomkvist Forskningsstiftelse, ser fram emot att efter femton år återvända för att leda bolaget.

- Jag är hedrad över att få vara med och driva ett arkitektkontor med stark kultur, gedigen kompetens och innovationskraft. Det är något som alla företagsledare vill se i sina verksamheter. 

Jag har under åren sett hur Liljewall stadigt utvecklat arkitektonisk skärpa, fördjupat hållbarhetsfokus, digitalisering och ett breddat samhällsengagemang. Det är med glädje och med stor respekt för uppgiften som jag återvänder för att samverka med bolagets engagerade medarbetare i Stockholm, Malmö och Göteborg, säger Niclas Sundgren.

Ett VD-byte har varit planerat sedan länge och Per-Henrik Johansson, som varit VD i tio år, kommer att fortsätta att arbeta på Liljewall i en operativ roll som uppdragsansvarig arkitekt.

-  Det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till Niclas och att helhjärtat fokusera på att skapa god arkitektur, säger Per-Henrik Johansson.