Nyheter Bilder & Videor Kontaktpersoner Beijer Byggmaterial bygger nytt modernt byggvaruhus

Melker Nilsson, regionchef för Beijer Byggmaterial.

Beijer Byggmaterial fortsätter att expandera och satsar på ett helt nytt modernt byggvaruhus vid Bilcentrum i Kristianstad. Med en modern drive-in, ett brett sortiment och fokus på logistik och tjänster så ser Beijer fram emot att serva den ökade efterfrågan från byggproffs i och kring Kristianstad.

Beijer Byggmaterial har under flera år visat en mycket stark tillväxtkurva där man växer snabbare än marknaden. Beijer är den ledande aktören inom den professionella byggmaterialhandeln och genom sin etablering i Kristianstad vill man växa vidare i östra Skåne. Planerad byggstart är satt till årsskiftet och det nya byggvaruhuset beräknas stå klart för öppning i slutet av 2020.

– Vi har under en längre tid tittat på möjligheten att öppna i Kristianstad och det känns fantastiskt att nu kunna berätta att vi snart börjar bygga en ny anläggning här. Vi ska bli den självklara samarbetspartnern för proffskunderna i och runt Kristianstad, säger Melker Nilsson, regionchef för
Beijer Byggmaterial.

Det nya byggvaruhuset blir en komplett hämtanläggning med sågmöjligheter. Den totala ytan uppgår till cirka 9 000m2 och kommer ha en drive-in där allt material kommer finnas under tak. Det kommer också finnas en tillhörande logistiklösning för utleveranser.

Den nya anläggningen är strategiskt bra placerad vid Bilcentrum på Blekingevägen nära flera huvudtrafikleder för att kunna erbjuda snabbhet och smidighet för de professionella byggkundernas behov.

 

– Vi ska vara Kristianstads kundvänligaste byggvaruhus där man enkelt och snabbt ska kunna handla det man behöver, snabbt in och snabbt ut. Vi hoppas också kunna erbjuda självscanning av varor, säger Melker Nilsson.

Det nya varuhuset innebär att cirka 10 nya arbetstillfällen skapas. Arbetet pågår just nu med

rekryteringar och att hitta de bästa medarbetarna som vill driva Beijer i Kristianstad framåt. Det nya byggvaruhuset blir Beijers 83:e.

De flesta av Sveriges största byggentreprenörer handlar i dag av Beijer Byggmaterial, vilket gör oss till den ledande partner mot den professionella byggbranschen. Med den högsta kundnöjdheten på butiksservice ser vi fram emot att möta nuvarande och nya kunder i vår nya butik i Kristianstad och fortsätta bygga Beijer Byggmaterials starka varumärke.