Grönt ljus för Signalistens trygghetsboende i Bergshamra

Signalisten kommer att bygga sitt andra trygghetsboende i Solna. Det står klart när detaljplanen för det planerade trygghetsboende i kv Torsken 2 i Bergshamra nu fått klartecken.

 

Kv Torsken 2 ligger strax väster om Bergshamra centrum. Trygghetsboendet ska inrymma cirka 60 lägenheter i varierade storlekar i två byggnader. I bottenplan planeras gemensamhetslokaler.

 

Detaljplanen överklagades efter antagande till Mark- och miljööverdomstolen som nu meddelat att man inte ger prövningstillstånd för överklagande.

 

  • På kort tid har Signalisten fått grönt ljus för två planerade nyproduktionsprojekt, först Bollen i Råsunda och nu i Bergshamra. Trygghetsboendet Palsternackan i Huvudsta är dessutom färdigbyggt och precis inflyttat, säger Magnus Nilsson, (m), styrelseordförande i Signalisten.
  • Att nu också Bergshamra får ett trygghetsboende är väldigt roligt, vilket KD har arbetat för i många år. Med fler boendeformer ökar vi möjligheten och valfriheten för äldre att bo kvar i Solna också på ålderns höst, säger Nataliya Hulusjö (KD), kommunalråd och ordförande i omvårdnadsnämnden.