Nya tjänsten Tryggtjobb ska öka tryggheten vid byggprojekt

Via ett skriftligt avtal som signeras med BankID hjälper den nya tjänsten beställare och hantverkare från första kontakt och vidare genom hela byggprojektet.

BraByggare, dotterbolag till Beijer Byggmaterial och Villaägarnas Riksförbund, lanserar Tryggtjobb, för ökad trygghet för både köpare och säljare av byggtjänster. Via ett skriftligt avtal som signeras med BankID hjälper den nya tjänsten beställare och hantverkare från första kontakt och vidare genom hela byggprojektet.

BraByggare har över 13 års erfarenhet av att förmedla byggtjänster i hela Sverige. 2019 är tiden mogen att ta nästa steg för ökad trygghet genom att erbjuda ett digitalt avtal som signeras av bägge parter innan byggprojektet påbörjas.

När BraByggare har intervjuat beställare och hantverkare om deras erfarenheter av såväl lyckade som mindre lyckade entreprenader så har företaget identifierat den enskilt viktigaste faktorn till framgång: Kom överens skriftligt innan projektet börjar

- Vi vill öka tryggheten för bägge parter och göra vad vi kan för att alla byggprojekt genomförs framgångsrikt. Därför har vi tagit fram TryggtJobb, kommenterar Jonas Ahnve, VD BraByggare lansering av den unika tjänsten.

Så här fungerar TryggtJobb

Med TryggtJobb används avtalsmallar som är framtagna av Konsumentverket, Sveriges Byggindustrier samt BraByggares moderbolag Villaägarnas Riksförbund. Upp till sex hantverkare kan svara på ett TryggtJobb och alla är kvalitetskontrollerade och har certifikatet ”Godkända av Villaägarna”.

När beställaren valt entreprenör används avtalsmallar som man finner på BraByggare.se. Efter att hantverkaren har signerat avtalet med hjälp av BankID skickar tjänsten det till beställaren som kontrollerar innehållet för att sedan signera avtalet digitalt. Bägge parter erhåller en kopia av avtalet, och för bägge parters trygghet har även BraByggare en kopia.

- Genom skriftliga avtal ökar möjligheterna för att du och hantverkaren kommer överens och att ni båda är nöjda när byggprojektet är klart. Med TryggtJobb använder du avtalsmallar* som Villaägarnas Riksförbund varit med och tagit fram, kommenterar Ulf Stenberg, chefsjurist på Villaägarnas Riksförbund nyheten från BraByggare.

Hantverkare som klarar BraByggares hårdaste kvalitetsregler erbjuds under introduktionsperioden att testa tjänsten utan extra kostnad. 

-Våra kunder uppskattar ordning och reda i byggprojekten. Med TryggtJobb säkerställer vi att bägge parter är överens och använder branschens standardavtal och våra materialspecifikationer. Vi är glada att kunna hjälpa till att skapa en ökad trygghet för våra kunder, säger Johan Ellwén, Försäljningsdirektör Beijer Byggmaterial om den nya tjänsten.

TryggtJobb lanseras vecka 46, och erbjuds till en början för ombyggnationer, tillbyggnationer, omfattande köks-, badrums- och tak-renoveringar.