Bilia bygger en komplett fullserviceanläggning i nya stadsdelen Haga Norra

Bildkälla: BAU Bilias nya anläggning byggs i Haga Norra, i anslutning till Frösundaleden.
Bildkälla: BAU Haga Norra kommer att bestå av totalt åtta kvarter.

Text: Annika Wihlborg

I Haga Norra i Solna skapar Fabege en helt ny stadsdel. Här byggs bland annat bostäder samt det som ska bli Europas modernaste showroom för bilar. Haga Norra, som ligger ett stenkast från Arenastaden och Mall of Scandinavia, kommer att bestå av såväl bostäder som kontor, restauranger och handel.

Bilias nya bilanläggning blir nyskapande och annorlunda, inte minst eftersom den kommer att ligga på gatuplan i en fastighet med ett sjuttiotal lägenheter ovanpå. 2021 står Bilias showroom klart och 2022 står de första lägenheterna inflyttningsklara. Haga Norra, som ligger i närheten av Hagaparken, är ett logistiskt sett bra läge för Bilia eftersom det ligger i anslutning till Frösundaleden och E4:an.

Haga Norra kommer att bestå av totalt åtta kvarter, varav sex blir bostadskvarter och två kommer att utgöras av kontorsfastigheter. Bilias nya anläggning kommer, utöver ett showroom, även att bestå av serviceverkstäder, däckhotell och kontor. Bilias samlade yta kommer att uppgå till drygt 16 000 kvadratmeter.

Faktaruta, Bilia Haga Norra, nybyggnad av huvudkontor och bilanläggning i Haga Norra, Solna

Byggherre: Fabege

Arkitekt: BAU

Totalentreprenör: Zengun

Omfattning: 16 000 kvadratmeter

Tidsram: Byggstart april 2018, beräknas stå klart februari 2021

Byggkostnad: 1,1 miljarder kronor