Nobelberget i Sickla växer fram

På Nobelberget i Sickla växer en helt ny stadsdel fram. Planen är totalt åtta kvarter med bland annat 500 bostäder, kontor och förskola. När TL Bygg sökte stomleverantör till första etappen var det Abetong som stack ut i konkurrensen.

TL Bygg är ett byggbolag med cirka 130 anställda som fokuserar på bostäder och kontor genom olika kundprojekt i främst Stockholm och Uppsala. Bostäderna på Nobelberget är en totalentreprenad i samverkan som de utför på uppdrag av sin egen ägare, fastighetsbolaget Atrium Ljungberg.

– Den första etappen är ett kvarter med 68 lägenheter fördelade på tre hus med garage under jord och ett antal butikslokaler i markplan. Det ska stå redo för inflyttning under nästa höst, berättar George Gevriye, inköpschef på TL Bygg.

George är delaktig i alla strategiskt viktiga upphandlingar i större projekt och förklarar att TL Bygg då alltid väger samman tre aspekter i anbuden: kvalitet, tid och ekonomi. Inför Nobelberget gick frågan ut till fem olika stomleverantörer och valet föll på Abetong.

– Det här var faktiskt en av de mest komplexa stomlösningarna jag har upphandlat, och Abetong uppfyllde de tre parametrarna på bästa sätt. De höll en hög standard genom hela processen från första anbudsmötet och framåt, med snabba svar och pålästa säljare, säger George Gevriye.