Växjös nya stadsdel

Växjöbostäder ska bygga 70 hyreslägenheter, i den nya stadsdelen, som växer fram i Bredvik. Totalt kommer det att byggas 7 stycken hus och det blir 28 st 2:or, 35 st 3:or samt 7 st 4:or. Det nya bostadsområdet ligger precis vid Norra Bergundasjön och kvarteret heter Tunnlandet.

-Växjöbostäder fortsätter att bidra till att sätta Växjö på kartan som en verklig trästad. Nu bygger vi moderna, vackra och attraktiva bostäder i ett nytt bostadsområde. Växjöbostäder utvecklar staden! Det säger Rene Jaramillo, styrelseordförande på Växjöbostäder.

Bostadsområdet kommer att ha en naturnära känsla, med både skog och sjö inpå knuten men ändå stadsnära på samma gång! Växjöbostäder fick tidigare i år ta emot Växjö kommuns byggnadspris, för Vallen och fortsätter nu att utveckla Växjö med nya bostäder. Denna gång genom att vara delaktiga i att utforma en helt ny stadsdel. Husen kommer att byggas enligt Växjö kommuns träbyggnadsstrategi, ett naturligt material som passar perfekt i denna miljö.

Byggstarten är beräknad till börjanav 2020 och ska preliminärt vara inflyttningsklart slutet av 2021. LBE Arkitekt är arkitektbyrån som har ritat fastigheterna och totalentreprenör för bygget är Dynacon Construction.