Kvarteret Gisslaren i Årsta byggstartas

Byggstart för 96 nya studentbostäder i kvarteret Gisslaren. Jonas Schneider, vd Familjebostäder, Dennis Wedin, bostadsborgarråd och Arne Svensson, regionchef Veidekke tar det formella spadtaget tillsammans och gjuter en betongplatta.

Igår togs första spadtaget för kvarteret Gisslaren vid Årstastråket med 96 studentbostäder och en förskola för 90 barn. Det symboliska spadtaget, som bestod av att gjuta en betongplatta med tre barnspadar som en blinkning till den kommande förskolan, gjordes av Familjebostäders ordförande, Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) tillsammans med Jonas Schneider, vd Familjebostäder och Arne Svensson, regionchef, Veidekke.

Familjebostäder bygger tillsammans med Veidekke kvarteret Gisslaren som består två huskroppar om 5 till 8 våningar. Husen byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver. De 96 studentlägenheterna kommer bestå av 1 rum och kök på ca 28 kvm med en liten balkong. De två nedersta våningarna kommer innehålla en förskola på ca 1 000 kvm med plats för upp till 90 barn. Gården på baksidan av huset kommer att nyttjas av förskolans verksamhet. Studenterna får istället en terrass en våning upp att hänga på.

– Nu säkerställer vi nya studentbostäder och ny förskola i Årsta som står färdigt 2021. Detta kommer vara ett viktigt tillskott i stadsdelen, vad gäller såväl förskoleplatser som att studenter kan få sin första bostad, säger Dennis Wedin.

Här vid Årstastråket växer många nya bostäder fram just nu. Staden planerar för cirka 3000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

– Våra unga är framtiden och därför känns det extra bra att vi bygger nära 100 studentlägenheter i attraktiva Årsta, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Familjebostäder ökar byggtakten

Stockholm växer så det knakar. Det är ett fantastiskt betyg till Stockholm, men det ställer också höga krav – inte minst på fler bostäder. Familjebostäder ökar byggtakten och ligger i produktion med omkring 1500 hyresrätter, räknat från spadtag till godkänt slutbevis. Det är det högsta sedan miljonprogrammens dagar.