Första spadtag för kvarteret Gisslaren i Årsta

Jonas Schneider, vd Familjebostäder, gjöt en betongplatta tillsammans med Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd (M), ordförande Familjebostäder och Arne Svensson, regionchef, Veidekke Pressbild Veidekke

Jonas Schneider, vd Familjebostäder, gjöt en betongplatta tillsammans med Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd (M), ordförande Familjebostäder och Arne Svensson, regionchef, Veidekke.

Kvarteret Gisslaren består av två huskroppar på 5 respektive 8 våningar och byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver. De 96 st studentlägenheterna kommer bestå av 1 rum och kök på ca 28 kvm. De två nedersta våningarna kommer innehålla en förskola på ca 1 000 kvm med plats för upp till 90 barn. Gården på baksidan av huset kommer att nyttjas helt av förskolans verksamhet.

Projektet ingår i den andra etappen av stadsutvecklingsområdet Årstastråket där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

– Vi är väldigt stolta och glada över förtroendet från Familjebostäder att tillsammans bygga för framtiden och vara en del av utvecklingen av Årstastråket, säger Arne Svensson, Veidekke.