Fokus på tak i King of Roofs 2017

Monier Roofing startade King of Roofs 2007, för att lyfta fram speciellt yrkeskunniga och professionella takläggarföretag i Sverige.

Varje år utses landets bästa takläggare, fokus sätts på de höga krav som måste ställas på estetiskt, tekniskt och hantverksmässigt lagda tak. Många faktorer vägs in. Förutom att taken ska vara vackra och skapa mervärden för en byggnad bedöms ett stort antal tekniska detaljer, innovativ lösningsnivå, projektekonomi samt arbetsmiljö- och säkerhetsförhållanden under arbetet.

Till vinnare av ”King of Roofs 2017” har Monier Roofings jury utsett företaget Andersson Bygg & Takentreprenad AB i Ludvika.

Företaget tilldelades förstapriset för det arbete som utförts när den historiskt intressanta byggnaden Lillgården i Brunnsvik, Ludvika, fick ett nytt klassiskt tegeltak med Vittinge Klassisk T11. Vittinge är ett taktegel med unik färg och ytstruktur som produceras i Sveriges enda kvarvarande taktegelbruk.

Juryns motivering till valet av vinnare lyder: ”Denna takrenovering är ett fint exempel på gott takmannaskap. Genom känsla för byggnadens historia i det estetiska och hantverksskicklighet i alla delar, i det praktiska och affärsmässiga utförandet. Ett tak som estetiskt återställts till ursprungsskick men tekniskt uppgraderats för framtiden”.

www.monier.se/takproffs/monier-takpartner/king-of-roofs.html