Första spadtaget för nya lägenhetsområdet Brinkeskogen

Representanter från Vara bostäder och Grävtjänst i Götene. Pressbild Vara Kommun / mynewsdesk

Förra veckan togs det första spadtaget för det nya bostadsområdet Brinkeskogen i Vara. På området ska Vara bostäder bygga 68 nya lägenheter. Inflyttningen kommer att ske i etapper med start i sommar och hela området kommer att vara färdigbyggt i oktober.

– Det känns bra att komma igång, det är ett stort sug på lägenheter i Vara, säger Vara bostäders ordförande Lars Gezelius.

Tanken är att det ska bli ett trivsamt boende i en miljö som påminner om en bygata omgiven av faluröda hus där hela området andas trivsel och gemenskap. Området kommer att andas hållbarhet med låg energiförbrukning och sunda material. Den som är intresserad av att odla kommer ha möjlighet att ha en egen odlingslott. Viktigt var att Brinkeskogen ska innehålla såväl små som lite större lägenheter.

– Här kommer finnas allt från små ettor på 36 kvm till fyror på 94 kvm, vi vill att många ska se det som en möjlighet att bo i Brinkeskogen, säger Jan-Erik Wallin, VD på Vara bostäder.

Allt markarbete utförs av Grävtjänst i Götene. Lägenheterna kommer som färdiga moduler som byggts i Edsvära på Space m2.