Skandia Fastigheter förstärker Samhällsfastigheter med Johan Fröberg

Johan Fröberg, projektutvecklingschef Samhällsfastigheter Foto ; Samhällsfastigheter/mynewsdesk

Skandia Fastigheter ökar fokus på att tillgodose samhällets behov av äldreboenden, förskolor och skolor samt lokaler för vård. Ett led i detta är att man förstärkt samhällsfastighetsverksamheten med projektutvecklingschefen Johan Fröberg.

Innan 2026 behöver Sverige ytterligare 700 äldreboenden och 1 400 förskolor och skolor och det är minst 50 procent av kommunerna i landet som har ett omfattande behov under de närmaste åren.

- Vi är många aktörer – både privata och offentliga - som tillsammans behöver se till att samhällets behov av vård, skola och omsorg uppfylls, säger Markus Pfister, fastighetschef för samhällsfastigheter och kontor. Därför har vi lagt i en extra växel och ser över möjligheterna att öka inom just Samhällsfastigheter på för oss strategiska platser i Sverige. Samtidigt fortsätter vi givetvis att äga, utveckla och förvalta kontor, bostäder och köpcentrum i och runt Stockholm, Göteborg och Malmö.

Johan Fröberg har flera års Skandia Fastigheter-erfarenhet från rollen som projektutvecklingschef för bostäder och dessförinnan hade han liknande uppdrag hos bland annat Järntorget Bostad och JM. Nu tar han med sig denna erfarenhet för att vidareutveckla bolagets verksamhet inom samhällsfastigheter:

- Vi står för långsiktigt ägande, bred fastighetsutvecklingskompetens och hållbar förvaltning i egen regi i nära samarbete med hyresgästen, säger Johan Fröberg, projektutvecklingschef inom samhällsfastigheter. Vi märker att detta är attraktivt för de kommuner, vård- och skolföretag vi träffar.