Lidls butik i Visby är först att certifieras i både den nya versionen av BREEAM-SE och NollCO2

Foto: Lidl

Lidls butik i Visby är den första byggnaden att hållbarhetscertifieras i den nya versionen av BREEAM-SE, som drivs av Sweden Green Building Council. Butiken är därmed certifierad i både BREEAM-SE och NollCO2.

Butiken i Visby är certifierad i BREEAM-SE 2017 med betygsnivån Excellent. Den nya versionen av BREEAM-SE innehåller mer aktuella kriterier än den tidigare versionen. Den lägger bland annat större fokus på klimatanpassning, innefattar fler byggnadstyper och premierar i högre utsträckning innovationer.

– Det är väldigt roligt att vara igång och arbeta med nya BREEAM-SE 2017. Nu ser vi fram emot fler företag som vill ha en internationellt gångbar kvalitetssäkring på sitt hållbarhetsarbete. Certifieringen av Lidls butik i Visby visar också att BREEAM-SE är en väldigt bra bas för att  certifiera i Noll CO2, säger Sabina Jonestrand, chef BREEAM på SGBC.

Lidl har certifierat sex av sina butiker i BREEAM-SE.

– Vi är pionjärer inom hållbart byggande och hoppas inspirera andra aktörer, både inom och utanför livsmedelsbranschen, att ta nästa steg för en minskad klimatpåverkan. Att vara först ut med både den nya versionen av BREEAM-SE och NollCOkänns spännande, och ganska typiskt Lidl om jag får säga det själv, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.