Finalisterna till byggbranschens viktigaste pris utsedda

Foto: Akademiska Hus, skiss tema

Nu står det klart vilka de tre team som kvalificerat sig till Håll Nollans arbetsmiljöpris 2020. Priset som i år delas ut för andra året uppmärksammar team som har gjort skillnad gällande den absolut viktigaste frågan för bygg- och fastighetsbranschen – att alla ska komma hem friska och oskadda efter en arbetsdag.

 

Vinnande team tillkännages i Stockholm under konferensen Byggforum den 31 mars.

Priset verkar för att inspirera, uppmärksamma och driva på utvecklingen av ett arbetsmiljöarbete som främjar säkerheten inom bygg- och fastighetsbranschen. Samverkan och transparens, konkreta resultat och att det ska gå att sprida kunskapen till många är viktiga egenskaper som krävs av teamet för att ro hem titeln.

– Det finns initiativ som varje dag gör skillnad genom att engagerade personer och team bidrar och verkar för att skapa trygga och säkra byggarbetsplatser, att lyfta fram och dela detta med andra är ett viktigt syfte med priset, säger Ulrika Dolietis, VD Håll Nollan.

I år nominerades 17 stycken team som representerar hela kedjan i ett byggprojekt: byggherrar, entreprenörer och leverantörer. Av dessa är nu tre team utsedda till final.

– Det var många kvalificerade team som nominerades i år, och det är en fröjd att se att så många jobbar intensivt med arbetsmiljöfrågor på olika nivåer, vilket är genomgående hos årets finalister. Det finns inte ett sätt, ett recept som gör att vi skapar säkrare arbetsplatser. Men en nyckel är att få arbetsmiljö och säkerhet att genomsyra allt man gör oavsett om man jobbar på en byggarbetsplats, projekterar eller planerar. Att förstå och också se till att alla drar sitt strå till stacken är ett väldigt viktigt steg, och det har årets finalister gjort, säger Ulrika Dolietis.