Finnvedsbostäder påbörjar byggnation av 48 nya lägenheter i Värnamo

Foto: Finnvedsbostäder

Byggnation av kvarteret Väduren på den gamla Bilspedition tomten i Värnamo kommer påbörjas omgående av Finnvedsbostäder. Den 1 april skrev Finnvedbostäder och Lars Jönsson Byggtjänst AB kontrakt på totalentreprenaden för byggnationen. Det kontrakterade ordervärdet beräknas uppgå till 86 miljoner kronor.

Kvarteret Väduren har funnits med i planeringen ett tag och ligger på den gamla Bilspedition tomten där Finnvedsbostäder 2016 vann en markanvisningstävling med det förslag på byggnation som nu ska byggas, så det känns extra roligt att vi nu kan sätta spaden i jorden,säger Stanley Guldmyr, VD på Finnvedsbostäder. Vi har också beviljats investeringsbidrag för projektet vilket kommer ha en positiv inverkan på hyresnivåerna, fortsätter Stanley Guldmyr.

Kvarteret Väduren består av 48 nya lägenheter varav en gruppbostad med 6 lägenheter. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 61-88 m2 fördelat på 2 och 3 ROK. Alla lägenheterna är väl genomtänkta och har flexibla planlösningar. Bostäderna har balkong eller uteplats i markplan och är inredda i ljusa, neutrala färger med ytskikt och golv av hög kvalitet. Samtliga lägenheter kommer utrustas med diskmaskin, mikrovågsugn, tvättmaskin och torktumlare. Tillgängligheten är dessutom  extra bra genom hiss i samtliga hus och rymliga badrum.

Exteriört kommer husen uppföras i rött fasadtegel och här kommer finnas bil- och cykelparkeringar för boende och besökare.