Gällivares nya ridhus byggs av Borga

Ritningsvy på det kommande ridhuset i Gällivare. Bild: Borga/Mynewsdesk

I början av året blev det klart att Borga fått upphandlingen av totalentreprenaden för att uppföra det nya ridhuset i Gällivare kommun där ridklubben Dundret RK har sin verksamhet.

Nytt ridhus ersätter det gamla

Det gamla ridhuset är sedan tidigare stängt på grund av fuktskador och i samband med att det nya ridhuset byggs och invigs kommer det att rivas.

Gällivare kommun arbetar för att främja en aktivare fritid för kommuninvånarna och ridhuset är första etappen av flera framtida byggnader vid anläggningen.

Borga bygger isolerat ridhus på 2 700 kvadratmeter

Upphandlingen består av en totalentreprenad av ridhusbyggnad, 30x90m och förberedande arbete för ett entresolplan och ett trapphus i en sektion av hallen.

”-Förutom byggnation av det isolerade ridhuset med sandwich panel kommer vi även att bygga en sarg invändigt” säger Kenneth Nilsson, säljare på Borga.

Färdigt ridhus innan vintern

”-Bygglovshandlingar gällande Gällivares nya ridhus har skickats in och planen är att påbörja markarbeten i juni. Först på agendan är att utöka ridhusets parkeringsyta och ändra något på de befintliga hästhagarna. Sedan kan arbetet med att gräva grunden till byggnaden komma igång och ett färdigt ridhus är tänkt att stå färdigt för att bedriva ridskoleverksamhet inomhus till vintern, säger Robin Falck, projektledare för ridhusbyggnationen på Borga.

-Logistiskt och säkerhetsmässigt kommer projektet att ställa höga krav på planering då den vanliga ridskoleverksamheten kommer att fortgå under hela projekttiden fortsätter Robin Falck.”