Wästbygg Gruppen rekryterar Claas Wallin som verksamhetsutvecklingschef

Foto: Wästbygg Gruppen

Wästbygg Gruppen stärker koncernledningen. Till en nyinrättad tjänst som verksamhetsutvecklingschef på koncernnivå har Claas Wallin rekryterats. Han har gedigen erfarenhet av att arbeta med både operativ och strategisk affärs- och verksamhetsutveckling inom samhällsbyggnadsområdet och har tidigare arbetat bland annat på Skanska och JM.

– Wästbygg Gruppen har haft en positiv utveckling under en lång rad år. För att kunna fortsätta vår tillväxtresa behöver vi en person som utifrån ett helikopterperspektiv tittar på både vår verksamhet och på branschen som helhet. På så sätt kan vi identifiera och arbeta med de områden där Wästbygg Gruppen kan bli ännu bättre.

- Claas har rätt bakgrund och erfarenhet för det uppdraget och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom både i verksamheten och i koncernens ledningsgrupp, där han tar plats, säger Jörgen Andersson, koncernchef.

Uppdraget spänner över hela Wästbygg Gruppens verksamhetsområde och omfattar såväl koncerngemensamma frågor som insatser i de olika koncernbolagen i samverkan med respektive bolags vd.

– Mitt intryck av Wästbygg så här långt är att det är ett nyfiket företag med en väl förankrad värdegrund som vill framåt i sin utveckling. Jag har också noterat både kunskap om och intresse för två av mina hjärtefrågor – hållbart samhällsbyggande och byggbranschens digitalisering. Jag ser därför min nya tjänst som ett tillfälle att både få vara med och bidra till att stärka Wästbygg och själv få lära mig nya saker, förklarar Claas Wallin.