Obos stänger fabriken i Sundsvall

Obos inleder förhandlingar om att lägga ner fabriken i Sundsvall. Foto: Obos

Obos meddelar att man har inlett MBL-förhandlingar i syfte att avveckla sin produktion i fabriken i Sundsvall. Totalt kommer 85 personer att varslas om uppsägning.

Det är på grund av vikande försäljning i spåren av coronapandemin som bolaget anpassar sin verksamhet. Samtidigt meddelar Obos Sverige, som är en del i Obos-koncernen, att man fortsatt effektiviserar och koncentrerar sin industriella tillverkning av bostäder i trä i sina produktions-anläggningar i Småland.

– Coronapandemin har slagit hårt mot alla delar av samhället. Trots ett stort underskott av bostäder i Sverige har vi, som många andra, drabbats av en minskad orderingång. När vi inte fyller våra fabriker påverkas vår lönsamhet snabbt, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige.

Produktionen i Sundvall planeras vara i drift fram tills årsskiftet. Samtliga medarbetare i Sundsvallsfabriken som har möjlighet att flytta kommer att erbjudas arbete i någon av fabrikerna i Småland.

– Det är med sorg i mitt hjärta som vi tvingats ta beslutet att inleda förhandlingar om att lägga ner fabriken i Sundsvall. Vi är medvetna om att detta påverkar våra medarbetare och deras familjer men också samhället där vi bedriver verksamhet, säger Joakim Henriksson.