Nu bygger Engcon ut i Strömsund

Foto: Engcon/Mynewsdesk

Nu bygger Engcon ut i huvudorten Strömsund med en ny kontorsbyggnad, med två våningar och med en yta på över 400 kvadratmeter. Byggnaden uppförs i anslutning till de befintliga produktionslokalerna i Strömsund. Investeringen är ett led i att skapa förutsättningar för fortsatt expansion.

Häromåret invigde Engcon en helautomatisk anläggning i Strömsund för bearbetning och härdning av stommar till sin huvudprodukt tiltrotatorn. Nu fortsätter Engcon att rusta inför framtiden, samtidigt som de stärker sin svenska bas.

– Hjärtat i Engcon är Strömsund och kommer att vara det även fortsättningsvis. Vår internationella expansion har ökat behovet av kontorsplatser och för att möta den fortsatta tillväxten bygger vi nu ut, säger Krister Blomgren, VD på Engcon Group.

För 30 år sedan grundade Stig Engström Engcon i Jämtländska Strömsund och företaget är nu den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer för grävmaskiner. I början av 2000-talet började företaget sin internationella expansion och har nu växt till en internationell koncern med bolag över hela världen.

– Nu bygger vi ut Engcon-fabriken i Strömsund med två moderna kontorsvåningar om 204 kvm vardera. På markplan blir det kontor och grupprum och på våning två blir det gästarbetsplatser samt en större konferensdel. Detta är för att möta Engcons fortsatta behov och säkerställa att vi står rustade inför en ljus framtid, berättar Mikael Persson, som är VD på fastighetsbolaget Engcon Real Estate, som ingår i Engcon Group.

Krister Blomgren fyller på och avslutar:

– I de nya lokalerna kommer avdelningarna Design och Konstruktion sitta tillsammans. På så sätt sitter de nära varandra men även nära själva produktionen och kärnan i verksamheten. Det känns jättebra att vi nu gör den här miljoninvesteringen och på så sätt skapar ännu bättre förutsättningar i vårt arbete att sprida tiltrotatorn över hela värden.

Byggarbetet utförs av det lokala företaget Abrahamsson Bygg AB och det beräknas vara klart för inflyttning i början av november i år. Kostnaden för utbyggnationen beräknas till ca 8,5 miljoner kronor.