Semcon tecknar avtal med norska teknikföretaget Elop

Foto: ELOP

Semcon har tecknat ett produktutvecklingsavtal med norska teknikföretaget Elop. Samarbetet kommer att resultera i en betongscanner för kritisk infrastruktur som ska vara redo för kommersiell försäljning senare i år.

– Semcon kommer att komplettera Elops expertis inom scanning med ytterligare multidisciplinär utvecklingskompetens. Vi ser fram emot att bidra med all vår erfarenhet från materialteknik, embedded electronics, tillverkningsdesign, UX-design, produktinformation och övergripande systemdesign, säger Hans Peter Havdal, Area Manager, Semcon Norge AS.

Elops patenterade ultraljudsskanningsteknik kan snabbt, effektivt och exakt samla in bedömningsdata om infrastruktur. Med hjälp av datan kan ägare av kritisk betonginfrastruktur, som broar, tunnlar och byggnader, få exakta uppgifter för att bedöma skicket på konstruktionerna. Skador eller fel kan ha allvarliga konsekvenser, ekonomiskt, miljömässigt och framförallt för säkerheten.

Digital produktinformation
Samarbetet mellan Semcon och Elop omfattar även digital produktinformation för att förenkla användningen och servicen av scannern. Semcons breda expertis inom många olika branscher gör det möjligt för Elop att tillhandahålla relevant och lättillgänglig produktinformation till sina användare.