Nora Lawntennisklubb bygger ny padelhall

Bild: Nora Lawntennisklubb

Att padel är en idrott på frammarsch har nog undgått få. Nu bygger Nora Lawntennisklubb en ny padelhall, med hjälp av bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse. Satsningen riktar sig lite extra till spelsugna ungdomar.

Nora Lawntennisklubb bildades redan 1902 och är en av Noras äldsta föreningar. Men det gäller att hänga med i tiden och möta dagens efterfrågan. Sen tidigare erbjuder klubben möjlighet att spela tennis, bordtennis och padel. Nu utvecklas verksamheten med en ny padelhall för att täcka det ökade behovet.

– Många vill spela padel idag. Vi har haft otroligt hög beläggning på padelbanorna som vi byggde 2019. Nu utökar vi utbudet ytterligare genom att bygga en ny padelhall, berättar Joakim von Bothmer, ordförande i Nora Lawntennisklubb.

Klubben har idag runt 450 medlemmar och förhoppningen är att den nya padelhallen ska locka ännu fler. Alla är välkomna att boka tider och spela, men medlemmar erbjuds lägre priser.

Fler ungdomar

Padelsatsningen kommer framförallt gynna ungdomar. De möjligheter som finns idag är lagsporter som fotboll och innebandy, vilket inte passar eller lockar alla, eller att betala per speltillfälle för golf, tennis, badminton eller bordtennis. Och det kan bli dyrt. Många klubbar tar inte hänsyn till om spelarna är pensionärer eller studenter, menar Joakim.

– Vi vill erbjuda, i synnerhet ungdomar, ett bra alternativ till en lägre kostnad. Genom att subventionera spelpriserna och bidra med träningsmaterial, som bollar och racketar, hoppas vi på fler aktiva ungdomar. Tanken är att kunna prioritera ungdomsverksamhet på en bana, säger Joakim von Bothmer.

Padelhallen byggs i direkt anslutning till den befintliga tennishallen. Bygget startade med markarbeten i mitten av augusti 2020. Allt går enligt plan och invigning planeras till januari 2021.

– Det är ett viktigt bygge, men kostsamt. Självklart är vi tacksamma för bidraget från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse, säger Joakim von Bothmer.