Lövångers Bygg levererar byggsatser till Climeon-kraftverk på Island

Foto: Lövångers Bygg/Mynewsdesk

Lövångers Bygg, tillverkar byggsatser för garage, maskinhallar och stall, har fått en order från globala och börsnoterade miljöföretaget Climeon. De har valt Lövångers Bygg som leverantör av byggnader till ett av de Climeon-kraftverk som byggs på Island.

Climeon, som är ett produktbolag inom energiteknik, har utvecklat en skalbar produkt som omvandlar lågtempererad spillvärme eller geotermisk värme till ren elektricitet.

Detta har uppmärksammats på bland annat Island, där man har lång erfarenhet av att utnyttja energin i marken för produktion av el och uppvärmning av byggnader. Genom Climeons teknik möjliggörs nu elproduktion vid lägre temperaturer än vad som tidigare varit möjligt, vilket fått den isländska projektutvecklaren Varmaorka att lägga en order på totalt 197 Climeon-system till Island.

Climeon-systemen kräver dock ett gediget skalskydd som skyddar kraftverken från väder och vind, vilket medfört att man letat efter en leverantör som kunde leverera lättmonterade och hållbara byggnader som kan smälta in fint i den isländska miljön. ­­