Byggstart för PostNords nya anläggning i Køge

Nu startar bygget av PostNord anläggning i Køge. Foto: Logicenters

Nu har det första spadtaget tagits för den anläggning som Logicenters utvecklar i Køge, söder om Köpenhamn. Den 35 000 kvadratmeter stora anläggning kommer att hyras av PostNord TPL, som logistikfastighetsaktören tecknade ett avtal med tidigare i år. I juli tidigare i år meddelande Logicenters att de hade tecknat ett avtal med PostNord TPL i Køge, strax söder om Köpenhamn. Avtalet avsåg utvecklingen av en 35 000 kvadratmeter stor logistikanläggning som planeras stå redo för inflytt under hösten 2021. Och nu har det första spadtaget för anläggningen tagits.

– Vi är väldigt stolta över att få fördjupa vårt samarbete med PostNord TPL. För Logicenters del är denna byggstart extra rolig då vi kommer att stå som byggherrar och själva stå för uppförandet av den nya anläggningen. Jag är övertygad om att PostNord TPL kommer att bli mycket nöjda med sin nya anläggning som kommer att uppfylla alla deras behov, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Fastigheten kommer att ha en tydlig hållbarhetsfokus och kommer att förberedas för installation av solceller på fastighetens tak. Något som är i linje med Logicenters strategi att utveckla hållbara byggnader med lägre koldioxidutsläpp och energiförbrukning. Vidare kommer fastigheten även att bli BREEAM-certifierad.

– Vi är väldigt glada över att det första spadtaget nu har tagits för vår nya logistikanläggning. Å PostNord TPL:s vägnar skulle jag vilja tacka Logicenters för ett gott samarbete hittills och vi ser fram emot att få tillträda vår nya fastighet, säger Håkan Lindberg, CEO på PostNord TPL A/S i Danmark