Byggstart för Munin NXT i Uppsala

Bonnier Fastigheter fortsätter nu utvecklingen av kvarteret Munin i södra delen av city genom att bygga Munin NXT - 3 600 kvm kontor i ett av Uppsalas bästa kontorslägen. Bild: Bonnier Fastigheter

Ett symboliskt spadtag för Bonnier Fastigheters första nybyggnadsprojekt i Uppsala är taget – Munin NXT. Projektet omfattar 3 600 kvm kontor i södra delen av city och väntas bli inflyttningsklart till sommaren 2022.

Vid spadtaget medverkade Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande Uppsala kommun, Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter och Anthony Norén, Veidekke Entreprenad – totalentreprenör för projektet.

Munin NXT

Bonnier Fastigheter fortsätter nu utvecklingen av kvarteret Munin i södra delen av city genom att bygga Munin NXT i ett av Uppsalas bästa kontorslägen. Med hållbarhet i fokus skapas 3 600 kvm kontor, utrustade med bästa tänkbara service och teknik, där lokaler från 290 kvm och uppåt kommer att erbjudas. Byggnaden utvecklas energieffektivt med material som minskar både det direkta och indirekta miljöavtrycket – hela byggnaden är designad för en hållbar livsstil och kommer att certifieras enligt BREEAM nivå Excellent.

Samtidigt får det befintliga Muninhuset, som förvärvades 2018, ett lyft med inbjudande gemensamma miljöer både inomhus och utomhus, en bemannad gemensam reception och inspirerande mötesplatser.

"I Munin NXT kommer vi erbjuda kontorsmarknaden i Uppsala moderna kontor med de bästa tänkbara lösningarna. Ambitionen är att minimera vårt klimatavtryck i projektet samtidigt som vi skapar förutsättningar för våra hyresgäster att anpassa sina ytor i huset beroende på hur deras egen verksamhet förändras.”, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

Projektet beräknas vara klart för första inflyttning till sommaren 2022.

”Vi har stor brist på kontorsplatser i centrala Uppsala. När kontoren tas i bruk igen efter hemmajobbandet så behöver vi stå rustade. Fler arbetsplatser i bra lägen skapar fler jobb i Uppsala.”, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande Uppsala kommun.

Kontor för nya arbetssätt

Företag och medarbetare har på rekordkort tid anammat nya digitala verktyg och arbetssätt, samtidigt som behovet av att träffa andra människor för att få till kreativa processer kvarstår.

”Arbetssätt och hur man använder kontoret har förändrats och kräver nu större flexibilitet där kontorets betydelse blir ännu viktigare när det gäller att mötas, kompetensöverföra samt rekrytera nya talanger. Munin NXT är planerat för att möta dessa behov.”, säger Lars Skoglund Marknadsområdeschef, Bonnier Fastigheter.