Startskottet för etapp 2 i HSB Brf Björkalund taget

Lars Stjernkvist och Anders Lago. Bild: HSB

Startskottet för etapp 2 i Björkalund är nu taget och detta då försäljningen har gått så pass bra, vi är redan uppe i 20 förhandstecknade lägenheter vilket blir ett kvitto på att lägenheterna som produceras i nya stadsdelen Björkalund är eftertraktade. 

HSB har ett internt försäljningskrav om 30% innan spaden sätts i backen så det är riktigt roligt att nu kunna starta etapp 2 redan innan ettorna ens flyttat in och Åhlin & Ekeroth som kommer bygga även denna etapp kan bara byta sida av gatan. 

HSB Brf Björkalund 2 innefattar 45 lägenheter om 1-4 r o k och är en kopia av Björkalund 1 som tillsammans sedan kommer bilda entrén in till Björkalund i södra delen av Vrinnevi. 

På tomten HSB nu ska bygga är det ett berg idag och det är därför symboliskt svårt att sätta spaden i backen där. Istället fick Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande och Ander Lago förbundsordförande för HSB och numera även ordförande i HSB Östa symbolisera spadtaget med att skruva i en skruv i en bit KL-trä som husen byggs utav. 

På grund av rådande pandemi skedde ingen officiell inbjudan till händelsen utan bilder och film läggs upp på vår hemsida. Kontakta HSBs bygg och fastighetschef Per Nordin för ev. frågor eller Mäklare Johan Ahlén, Länsförsäkringar.