“Jag tappade 421 kilo med Bygglet!”

Foto: Bygglet

- Så här kan du också banta bort pappershögarna från kontoret:

Glöm stegräknare och 5:2-metoden. Det snabbaste sättet att slimma till sig är förmodligen att använda Bygglets projektverktyg. Fråga bara Sandor på Göteborgs Måleri & Co AB, ett företag som lyckats banta bort nästan allt papper från kontoret.

– Rent administrativt jobbar vi säkert 50 procent effektivare nu. Jag är jädrigt nöjd med Bygglet! Idag slipper man sprätta tvåhundra kuvert i månaden, gå igenom alla fakturor och se till att allt hamnar på rätt projekt. Eller jaga in tidrapporter och arbetsordrar… Hur lång tid tog inte det?

Sandor Larsson, delägare på Göteborgs Måleri, är något av en Biggest Loser-vinnare. Eller ska vi säga Bygglet Loser? För det är nämligen tack vare Bygglets projektverktyg som firman har kunnat ge hundratals pärmar fräcka fingret, närmare bestämt 350 pärmar!

Gå ner i vikt snabbt – så gjorde Sandor:

1. Börja med automatisk scanning

– Rent fysiskt är det nog scanningen av leverantörsfakturorna som gjort att vi ”tappat” mest papper. I stället för att sprätta massa kuvert och skriva betalningsfiler manuellt skickar leverantörerna sina fakturor till Bygglets inläsningscentral. Därefter hamnar fakturorna i vårt system och registreras automatiskt på rätt projekt.

2. Skicka dina offerter digitalt

– Förr satt man med offerter i Word. Numera skickar jag kanske en offert av tvåhundra i pappersformat, och då är det till en gammal person… I Bygglet är allt väldigt lätt och överskådligt. Du skapar en ny kund, sen går du bara in på Offert och ”lyfter in” kunden. Sen är det bara att skriva offerten och skicka digitalt. När kunden har fått offerten och trycker accept skapas ett projekt i Bygglet per automatik. Det är grymt!

3. Sluta skicka kundfakturor per post

– När man inte har ett digitalt system kan det nog vara väldigt lätt att missa faktureringen. Idag har jag allt i digitala ”pärmar” i Bygglet och systemet talar om för oss att det är dags att fakturera. När ett projekt är färdigt är det bara att stänga det i Bygglet, vilket innebär att projektet blir redo för fakturering. Dessutom slipper man skicka alla fakturor med post.

Bygglets filosofi är att det inte ska vara ett projekt att driva projekt. Idag har vi över 2500+ kunder verksamma inom byggservice, mark och anläggning, vvs och installationer, måleri m.m. Med Bygglet har de fått stenkoll på sina projekt genom att samla alla delar av företaget på ett enda ställe. Översikten (en av våra mest uppskattade funktioner) uppdateras dessutom i realtid så att du hela tiden kan följa hur det går för företaget.

 

bild