CVC Capital Partners förvärvar STARK Group

Bild: Beijer Byggmaterial AB

CVC Capital Partners Fund VII har tecknat avtal om att förvärva 100% av STARK Group, en ledande distributör av tungt byggmaterial i Norra Europa.

STARK Group har ägts av Lone Star Funds sedan april 2018 och har under de senaste åren fördubblats i storlek genom framgångsrika förvärv och organisk tillväxt med strategiskt fokus på att vara en pålitlig partner som ger skalfördelar för de professionella hantverkarna.

STARK Group är en ledande B2B distributör av tungt byggmaterial för byggbranschen i Norden och Tyskland med fokus på professionellahantverkare. företaget samarbetar med 10.000 leverantörer och servar ca 235.000 kunder från mer än 400 platser i Danmark (inkl Grönland), Sverige, Norge och Tyskland.

Förvärvet är föremål för sedvanliga villkor och godkännanden och förväntas avslutas under andra kvartalet 2021. Parterna har kommit överens om att inte avslöja några rättsliga eller finansiella villkor.STARK Group och Lone Star Funds fick rådgivning av Lazard. CVC fick rådgivning av Nordea och Rothschild & Co.

Managing Partner på CVC, Søren Vestergaard-Poulsen, kommer att ingå i STARK Groups styrelse som ordförande. Christoffer Sjøqvist kommer också att ingå i styrelsen.