Elteleteknik i Umeå förvärvas av Install

Bild: Install

Norrländska installationsföretaget Install expanderar. Tidigare i höst förvärvades Opteno i Jämtland och nu växer Install vidare även i Västerbotten. Detta sker genom förvärv av fiberförteget Elteleteknik i Umeå AB. Install kan i och med förvärvet öka kapaciteten och erbjuda fler fiber- och elinstallationer över hela norra Sverige.

– Med förvärvet av Elteleteknik och de 20 nya medarbetarna blir det ett tillskott av erfarna projektledare och fiberinstallatörer. För Install betyder förvärvet ett fantastiskt tillskott som ett led i vår fortsatta resa, berättar Jan Fransson, VD, på Install.

För Elteleteknik vars uppdrag idag består av installation av stadsnät hos teleoperatörer i kommuner och byanät innebär affären nya möjligheter. Inom Install kommer Elteletekniks kompetens väl till pass och fortsätter utvecklas genom nya spännande affärsmöjligheter.

Mikael Gunnarsson, VD på El teleteknik:
– Install är en stark och långsiktig aktör med ett tydligt lokalt fokus vilket är viktigt för både regionens utveckling men också otroligt viktigt för oss inom Elteleteknik. Affären var en uppskattad nyhet och tidig julklapp.