Climate Recovery vinner pris i Danmark som årets innovatör inom byggnadsindustrin

Att Climate Recoverys ventilationslösning skapar mindre koldioxidutsläpp och är snabbare att installera uppmärksammades av Sustainable Build i deras motivering till att Climate Recovery vann pris som årets innovatör inom byggnadsindustrin. Bild: Climate Recovery

Climate Recovery har vunnit Sustainable Builds pris som årets innovatör inom byggnadsindustrin. Temat för tävligen som arrangerades av det danska Sustainable Build Innovators var "Changing lives: changing buildings" som handlade om att hitta hållbara lösningar inom byggindustrin. Bakom priset står bland andra Danska Industrifonden, Henning Larsen Arkitektbyrå, NCC, PensionDenmark och Tarkett som alla bistår med sitt stöd för att skala upp de vinnande bolagen och implementera deras lösningar i branschen men också i sina egna byggprojekt för att bidra till en mer hållbar värld. 

Ansökningar kom från 22 olika länder runt om i världen och från 58 ansökningar var Climate Recovery en av vinnarna med motiveringen: Climate Recovery är en hållbar ventilationslösning med en 2-i-1 lösning, där kanaler och beslag är tillverkat av återvunnet glas som fungerar både som ventilation och isolering. Climate Recovery ör en del av energi- och systemlösningen där lösningen ger lägre energiförbrukning, mindre koldioxidutsläpp, lägre LCA, snabbare installation, lägre rörkostnader och lägre kostader för ljuddämpning. 

Jarl Bengtson på Climate Recovery säger - Vi är otroligt glada över att bli utvalda som en av de mest hållbara innovatörerna inom byggindustrin. Tillsammans hjälps vi åt att skapa förutsättningar för byggindustrin att välja hållbara alternativ som är bra både för miljön och människan. Vi ser nu fram emot många nya spännande projekt under 2021.