Multiprojekt med miljöprofil utförs av Assemblin i Linköping

Färgeriet, nya stadsdelen Ebbepark i centrala Linköping. Foto: Andreas Skogh

Assemblin har fått uppdraget att utföra multitekniska installationer inom el, säkerhet, ventilation och VS i den nya stadsdelen Ebbepark i centrala Linköping. Entreprenadsumman uppgår till cirka 84 MSEK.

Assemblin utför projektet i en byggnad i Kv Dynamiken på uppdrag av ett av Linköpings kommunägda fastighetsbolag, Lejonfastigheter. I den ena delen av fastigheten (Färgeriet) byggs skollokaler för Tunvallaskolan och Fridtunaskolan och i den andra delen byggs kontorslokaler för flera av kommunens verksamheter. Byggnaden kommer totalt att bli cirka 14 100 kvadratmeter stor, varav 2 400 kvadratmeter blir garage. Lokalerna blir flexibla och ska kunna ställas om mellan kontor och skola om behoven förändras med tiden.

Byggnaden kommer att ha mycket god miljöprestanda och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Detta är verkligen ett multitekniskt uppdrag, där vi installerar solceller, automation, brand- och inbrottslarm, passersystem och lås. Det blir en del utmaningar med samordning så att allt arbete fungerar samtidigt, inte minst måste logistiken planeras noggrant, berättar Joakim Karlsson, filialchef Assemblin El.

– Installationerna i en byggnad som denna, där kraven för olika användningsområden ska kombineras, blir alltid omfattande. Vår lösning innebär att vi monterar elva ventilationsaggregat och över 200 kylbafflar för att uppnå optimal funktion, säger Peter Hjertström, filialchef Assemblin Ventilation.