Byggvarubedömningen godkänner alla KONEs rulltrappor

Bild: KONE

När Transit Master 120™ i höstas lades till i KONEs lista över rulltrappor med godkännande av Byggvarubedömningen så är samtliga av bolagets rulltrappor på den svenska marknaden godkända. KONE har också fått förnyade bedömningar av rulltrapporna Travel Master™ 110 och Transit Master 140™ som var de första rulltrapporna i branschen att få godkännande från Byggvarubedömningen.

Byggvarubedömningen (BVB) är en icke-vinstdrivande ekonomisk förening där Sveriges fastighetsägare och byggentreprenörer samlas för att aktivt arbeta tillsammans med syftet att främja användningen av hållbara byggmaterial. Föreningen genomför miljöbedömningar baserade på kemikalieinnehåll och livscykelaspekter samt främjar produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö med framför allt höga krav på redovisningen av materialen.

Miljöbedömningen är en viktig vägvisare för byggare och andra slutanvändare, som lättare vill förstå vilka ämnen som byggs in i deras hus och bidra till en mer hållbar framtid.

–  Att reducera påverkan på miljön under hela livslängden för våra produkter och tjänster är ett av KONEs strategiska mål. Innovativa och miljöeffektiva lösningar samt nära samarbete med leverantörer och kunder är centrala för att lyckas, säger Kurt Horn, vd KONE Skandinavien.