I Tyresö bygger NCC 145 nya lägenheter åt Scandinavian Property Group

Brf Almandinen. Foto: Vida Arkitektkontor AB

NCC ska på uppdrag av (SPG) bygga 145 bostadsrättslägenheter i Tyresö kommun, söder om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 200 MSEK.

Projektet går under namnet Brf Almandinen och är beläget i närheten av Tyresö centrum. NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 145 bostadsrättslägenheter fördelade i fyra bostadshus. Detta är NCC:s och SPG:s andra projekt tillsammans, det första pågår parallellt i Bålsta.

– Det är glädjande att vi nu bygger vidare på det goda samarbete som vi har skapat i Bålsta där vi bygger 400 bostäder tillsammans med NCC. NCC har i Bålsta presterat väldigt bra från tidigt skede fram till full produktion vilket gör att vi nu ser fram emot att succesivt övergå från projektering till produktion även i vårt projekt i Tyresö, säger Simon Sjöbom, fastighetsutvecklingschef för SPG i Sverige.

Bostadshusen uppförs som lamellhus och byggs i två par, med varsin grön gård mellan sig. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-3 rum och samtliga bostadsrätter har egen balkong eller uteplats. Några lägenheter på övre plan är etagelägenheter med burspråk och loft. NCC kommer även att bygga ett underliggande garage.

– Det känns mycket spännande att inleda vårt andra gemensamma projekt tillsammans med SPG - denna gång i Tyresö som har närhet till både skärgård och stad. I utvecklingen av projektet har funktionalitet, design och ekonomi stått i fokus. Detta med målsättningen att bygga välplanerade lägenheter med låg livscykelkostnad och av god kvalitet, säger Kim Tornell, affärschef NCC Building.

Byggstart sker i mars 2021 och inflyttning kommer ske succesivt i takt med att lägenheterna blir färdigbyggda. Projektet beräknas vara helt färdigställt i slutet av 2022.

Affären uppgår till cirka 200 MSEK och orderregistreras i första kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.