Exklusiv ljusdesignstudio startas av stjärnduo

Oscar Nyström och Dennis Lundell

Stjärnduon Dennis Lundell och Oscar Nyström startar den internationella ljusdesignstudion Art of Light. Efterfrågan på ljusdesign har vuxit starkt de senaste åren och duon menar att det finns ett växande behov på den svenska och internationella marknaden. Övergången från glödljus till LED har lett till ökade tekniska möjligheter med ljusstyrning som ger större möjligheter till kreativa ljusdesignslösningar.

Oscar Nyström, är ljusdesigner med internationellt renommé. Han har flertal prestigeprojekt i bakfickan som Hotel La Mamounia i Marrakesh, Park Hyatt i Paris samt den prisbelönade ljussättningen i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Dennis Lundell är pionjär inom teknik och smarta-hemlösningar och är grundare till det gasellvinnande företaget Aloud. Aloud är specialiserade på att integrera teknik i privata hem och har lång erfarenhet av att genomföra internationella projekt. Aloud är ledande på den skandinaviska marknaden.

Med Dennis kunskap och erfarenhet från ljusstyrning och integrerade tekniska lösningar och Oscars kreativitet och erfarenhet från den internationella ljusdesignmarkanden kompletterar de varandras expertisområden. Där föddes idén till att starta Art of Light.

”Vi drivs av passion för ljus, design, innovation och utveckling. Vi vill att kunden genom våra projekt ska få en helhetskänsla när de arbetar med oss. Självklart vill vi att kunden ska få erfara en fantastisk slutprodukt men vi vill också att processen ska vara en kreativ resa tillsammans med oss” säger Oscar Nyström, Creative Director och partner.

Idag finns Art of Lights projekt i Sverige och internationellt. Projekten spänner allt från exklusiva privata hem, lyxhotell, slott, lyxyachts och offentliga miljöer. De samarbetar med de främsta arkitekterna, inredare och designers.

Art of Light har flyttat in i det anrika arkitektkontoret på Sturegatan 16 som nu har blivit en hub för innovativ ljusdesign och ljusstyrning. Där har de samlat de bästa ljusdesigners inom branschen för att skapa unik ljusdesign.

”Vårt internationella ljusdesign-team består av kreatörer, designers, tekniska experter och projektledare som gör att vi kan skapa extraordinära och skräddarsydda ljuslösningar. Trots corona pandemin har bolaget vuxit sig stark redan första året. Vi ser därför ljust på framtiden för denna bransch” säger VD och grundare Dennis Lundell.