Peter Andersen utsedd till Fasadgruppens affärsområdeschef i Danmark

Bild: Peter Andersen, affärsområdeschef Fasadgruppen Danmark. Bild: Fasadgruppen

Fasadgruppen har utsett Peter Andersen, VD för Andersen & Søn som är ett av Fasadgruppens dotterbolag, som Affärsområdeschef i Danmark. Peter kommer att arbeta med att vidareutveckla Fasadgruppens närvaro och erbjudande i Danmark samt säkerställa samarbetet och utväxlingen mellan bolagen i koncernen.

Peter Andersen har mångårig erfarenhet av fasadbranschen och har de senaste åren varit VD för P. Andersen & Son som ligger i Lejre utanför Köpenhamn. Företaget grundades 1946 och har idag 30 medarbetare. P. Andersen & Søn Entreprise A/S var Fasadgruppens första förvärv utanför Sverige.

”Nordisk expansion är en viktig komponent i Fasadgruppens tillväxtstrategi och där vår förvärvsresa bara har tagit sin början. Med Peter Andersen får Fasadgruppen en lokal representant på plats, som känner till marknaden och kan fokusera och säkerställa fortsatt konsolidering i Danmark”, säger Pål Warolin, VD och koncernchef Fasadgruppen.

”Fasadgruppens möjligheter och utveckling är fantastisk och tillsammans har alla bolag ett betydligt starkare erbjudande till våra kunder, än vad varje enskilt bolag har var för sig. Jag är glad över att ha fått förtroendet och ser fram emot att leda och vidareutveckla Fasadgruppens erbjudande i Danmark”, säger Peter Andersen, Affärsområdeschef Fasadgruppen Danmark.

Peter Andersen tillträder sin tjänst den 1 mars 2021 och kommer att utgå ifrån Danmark.