Ny yrkeshögskoleutbildning inom byggsektorn på distans

Behovet av nyutbildade arbetsmiljöingenjörer är stort inom byggsektorn. Folkuniversitetet i Gävle startar en ny yrkeshögskoleutbildning på distans. Bild: Folkuniversitet

I höst startar en ny yrkeshögskoleutbildning till arbetsmiljöingenjör inom byggsektorn på Folkuniversitetet i Gävle. 30 studenter ska vidareutbilda sig inom bland annat arbetsmiljökunskap, säkerhetskultur samt systematiskt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.

Arbetsmarknaden ser god ut, menar utbildningsledare Torun Schmitz.
- Det kommer att bli kunskapsbrist inom byggsektorns arbetsmiljöområde bland annat på grund av stora pensionsavgångar framöver.

Branschorganisationen Håll nollan kontaktade Folkuniversitetet för att höra sig för om möjligheten att starta en arbetsmarknadsingenjörsutbildning med fokus på byggsektorn. Ett initiativ som gav resultat. I september startar den nya utbildningen som omfattar 4 terminers studier på 75 %. Den ges på distans, så sökande från hela Sverige välkomnas.
- Målgruppen är de som redan arbetar inom byggsektorn och vill utbilda sig vidare inom arbetsmiljö.  Ambitionen att skapa tryggare och säkrare byggarbetsplatser är en omfattande och ständigt pågående process och vi räknar därför med ett stort intresse för utbildningen, säger Torun Schmitz.
Utbildningen till arbetsmiljöingenjör är en av många olika yrkeshögskoleutbildningar i Folkuniversitetet regi runt om i landet.