Sophia Sundberg utsedd till ny VD i Barkarby Science

Sophia Sundberg. Illustrationen visar Sveatorget i Barkarbystaden. Foto: Jini Sofia Lee

Barkarby Science driver utvecklingen av den smarta staden och fungerar som koppling mellan näringsliv, offentlig sektor och akademi, alltid med människan i centrum. Från och med den 19 april är den tidigare Järfällaföretagaren Sophia Sundberg ny VD i bolaget.

Barkarby Science är en snabbfotad organisation som skapar värde genom att förenkla processer kring testning av innovationer i ett stort stadsutvecklingsprojekt, Barkarbystaden, och alltid med människans behov i centrum.

När bolaget, som Järfälla kommun äger ihop med Atrium Ljungberg, E.ON Värme AB, Järfällahus, NCC, Scania och Skanska, nu får ny VD har valet fallit på en person med stark koppling till Järfälla, men också med en gedigen företagarbakgrund.

– Sophia Sundberg är en person med erfarenhet från eget företagande, starkt driv och engagemang som jag tror kommer att tillföra Barkarby Science mycket i sin roll som VD. Att hon dessutom redan har bra koll på Järfälla och det lokala näringslivet ser jag väldigt positivt på, säger Emma Feldman (M), styrelseordförande i Barkarby Science.

Barkarby Science fokuserar på nya innovativa system, miljöer eller nya innovativa tekniska lösningar som skapar en bättre vardag för människan i staden. Bolaget ska bidra till att stadsmiljön byggs på ett hållbart sätt där människan trivs och mår bra. Området ska upplevas som attraktiv både under byggfasen och när den är färdigutbyggd

– Hållbarhetsfrågor har länge intresserat mig och så även att främja samverkan och samarbeten på olika sätt. Att nu få kombinera detta, i min egen hemkommun Järfälla, känns helt fantastiskt. Jag tar mig an denna utmaning med stor entusiasm och ödmjukhet, säger Sophia Sundberg.