Spadtag för Victoria Parks andra etapp i Linköping

Eleonor Biberg, Niklas Borg och Glenn Malmberg. Bild: Victoria Park

Nu är bygget av Victoria Parks andra etapp med 111 nya hyreslägenheter i Ryd igångsatt. Projektet Parklunden är en förtätning på befintlig fastighet med beräknad inflyttning vintern 2022/2023.

Kommunstyrelsens ordförande i Linköping Niklas Borg, Victoria Parks regionchef Glenn Malmberg och områdeschef Eleonor Biberg hjälptes åt med det första spadtaget.

Victoria Park har sedan 2013 ägt fastigheterna i Linköping, som för närvarande består av 1 558 lägenheter. Planen är att skapa totalt 570 lägenheter i befintlig fastighet i Ryd. Den första etappen med 85 hyreslägenheter färdigställdes i början av året.

– Det känns fantastiskt att starta igång nyproduktionen igen tillsammans totalentreprenör BC Bygg. Det positiva intresset och engagemanget har varit stort sedan starten. Våra satsningar lyfter verkligen hela bostadsområdet. Det märks när vi pratar med våra hyresgäster. Att de nyinflyttade hyresgästerna är nöjda och trivs, värmer extra mycket. Nu ser vi fram emot en fortsatt stadsutvecklingsresa, säger Eleonor Biberg, Victoria Parks områdeschef i Linköping.

 

bild
Eleonor Biberg, Victoria Parks områdeschef i Linköping. Bild: Victoria Park

 

– Efterfrågan på hyreslägenheter är stor i Linköping och Parklunden som är det första nybyggnationsprojektet i Ryd på mycket länge är en viktig satsning för både Ryds och hela Linköpings utveckling, säger Niklas Borg, Kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

 

bild
Niklas Borg, Kommunstyrelsens ordförande i Linköping. Bild: Linköpings kommun

Under 2020 skapade Victoria Park totalt 130 nya hyreslägenheter i Linköping. 85 bostäder genom nyproduktion och 45 bostäder genom att omvandla tomma källarutrymmen. Ytterligare 35 nya marklägenheter i Nygård planeras under de närmsta åren.

– Genom att vi rustar upp våra fastigheter, både inne och ute, och prioriterar och engagerar våra hyresgäster samt tillför fler bostäder blir våra bostadsområden ännu mer attraktivare. Vi bidrar till en positiv samhällsutveckling och stoltheten för hela stadsdelen stärks. Det känns riktigt bra, fortsätter Eleonor Biberg.