NCC bygger nytt VA-nät och gator i Trollhättan

Illustration av den nya stadsdelen Vårvik i Trollhättan. Bild: Kraftstaden.

Nu står det klart att NCC tillsammans med Trollhättans stad och Trollhättan Energi ska bygga vatten- och avloppsnät, fjärrvärme, gator och gång- och cykelvägar i den nya stadsdelen Vårvik i Trollhättan. Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med ett ordervärde på cirka 140 miljoner kronor.

NCC har tidigare utfört förberedande arbete i Vårvik genom att sanera marken efter den industri som legat på platsen, utfört rivningsarbeten och förstärkt älvkanten i området. Nu har samarbetsparterna i projektet arbetat vidare med utbyggnaden av området och bland annat tagit fram bygghandlingar för projektet. I början av året kom beslutet från kommunen att utbyggnaden för infrastrukturen i området kan inledas.

 Uppdraget omfattar flera olika delar för att få nödvändig infrastruktur på plats i den nya stadsdelen. Bland annat ska man anlägga vatten- och avloppsnät, bygga tre pumpstationer, anlägga vägar, gång- och cykelbanor samt inrätta lösningar för dagvattenrening där så kallade ”rain gardens” kommer att anläggs för att ta hand om och rena dagvattnet i stadsdelen.

Förberedande arbete med VA-nätet har inletts och beräknas vara klart i slutet av 2021. I början av 2022 påbörjas byggnation av vägar, torgytor, gång- och cykelbanor samt dagvattenrening. Projektet i sin helhet beräknas vara klart i slutet av 2022.